Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 1 szkl ( biała, drobna)
wywar mięsny 1,5 l
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
pieczarki 10 dag
oliwa 2 łyżki
cebula 1/2 szt
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku

Porada

Zupa fasolowa z pieczarkami jest bardzo sycąca i smaczna. Można do niej dodać koncentrat pomidorowy lub zasmażkę.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Fasolę zamoczyć na noc lub przynajmniej na 2 godziny. Następnie gotować w wywarze z mięsa.
Krok 1 - Zupa fasolowa z pieczarkami foto
2
Pieczarki umyć i posiekać.
Krok 2 - Zupa fasolowa z pieczarkami foto
3
Marchew i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 3 - Zupa fasolowa z pieczarkami foto
4
Na patelnię z rozgrzaną oliwą wsypać pokrojone pieczarki, podsmażyć.
Krok 4 - Zupa fasolowa z pieczarkami foto
5
Dodać warzywa, pokrojoną cebulę, poddusić.
Krok 5 - Zupa fasolowa z pieczarkami foto
6
Połączyć z pół miękką fasolą i gotować do miękkości. Mąkę wymieszać z odrobiną wody, dodać do zupy, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Krok 6 - Zupa fasolowa z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.02.2015 15:02
pyszna zupka
Joannasz3190 18.02.2015 11:28
Pyszności :)
Barbara777 18.02.2015 11:07
Smaczna zupka
Babeczka35 18.02.2015 08:23
Super zupka:)
olkaaa 18.02.2015 07:32
ciekawe połączenie
gosia561 17.02.2015 23:50
doskonała zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak