Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane awokado i groszkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
awokado 1 szt
groszek 3 łyzki
twaróg zmielony 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
papryka w płatkach

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane awokado i groszkiem

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i odcinamy górna część. Delikatnie wydrążamy żółtko.
Krok 1 - Jajka faszerowane awokado i groszkiem foto
2
Groszek gotujemy w osolonej wodzie 2-3 minuty. Odcedzamy. Awokado rozcinamy na pół, wydrążamy. Miąższ awokado, groszek, żółtka i ser miksujemy na gładka masę. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Krok 2 - Jajka faszerowane awokado i groszkiem foto
3
Masę przekładamy do szprycy i wyciskamy rozetki w miejsca po żółtkach. Posypujemy mielonymi płatkami papryki.
Krok 3 - Jajka faszerowane awokado i groszkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Internetowa Kuchnia 19.02.2015 17:04
O, ciekawe jak smakuje
Lucan 17.02.2015 22:29
ciekawe połacznie
Jadwiga/Jaga85 17.02.2015 18:45
Zdrowo! Lubie awokado!!!
mikrusiak 17.02.2015 18:12
piękne... ;D
kasiaw 17.02.2015 15:06
pysznie wygląda
miodunka 17.02.2015 13:39
Super pomysł!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak