Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady z karkówki z porem i marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 3 kotlety
por (biała część) 1 szt duży
marchew 1 szt
bulion warzywny 0,75 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Porada

Przed podaniem rolad nie zapomnijmy wyjąć igieł lub zdjąć nitek, którymi było spięte mięso.

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady z karkówki z porem i marchewką

Kroki postępowania

1
Marchew obieramy, przekrawamy na pół, zalewamy wodą i gotujemy na półtwardo, studzimy i kroimy w paski. Por oczyszczamy, przekrawamy wzdłuż na pół, układamy na sitku, przelewamy wrzątkiem, odsączamy i kroimy w paseczki.
Kotlety z karkówki rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Na każdym kotlecie układamy porcje marchwi i pora, zwijamy rolady, spinamy igłami do mięsa lub nitką.
Krok 1 - Rolady z karkówki z porem i marchewką foto
2
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz - ja proponuję smalec i układamy przygotowane rolady.
Krok 2 - Rolady z karkówki z porem i marchewką foto
3
Obsmażamy na złoty kolor z wszystkich stron.
Krok 3 - Rolady z karkówki z porem i marchewką foto
4
Zrumienione roladki przekładamy do rondelka, podlewamy bulionem i dusimy do miękkości.
Krok 4 - Rolady z karkówki z porem i marchewką foto
5
Tak przygotowana karkówka najlepiej smakuje na gorąco ale jest smaczna również na zimno.
Krok 5 - Rolady z karkówki z porem i marchewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 17.02.2015 08:20
pyszne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak