Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z bezą i migdałami przekładane kremem
Kroki postępowania
Przestudzone placki przekładamy kremem.
mąka pszenna | 500 g |
proszek do pieczenia | 1 i 1/2 łyżeczki |
cukier | 1/2 szklanki |
żółtko jajek | 6 szt |
masło | 200 g |
kwaśna śmietana | 2 łyżki |
cukier waniliowy | 16 g |
białko | 6 szt |
cukier puder | 1 i 1/2 szklanki |
sól | 2 szczypty |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
dżem morelowy | 200 g |
dżem porzeczkowy | 200 g |
płatki migdałowe | 100 g |
budyń śmietankowy | 1 opakowanie |
mleko | 450 ml |
masło | 200 g |
aromat migdałowy | 8-10 kropli |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: