Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z ciecierzycy i anchois do pieczywa

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 szklanki ugotowanej
anchois 4-5 filecików
cebula 1/2 średniej
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
kapary całe Smak 2 łyżeczki
natka pietruszki 2 łyżki pokrojonej
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
pieprz do smaku
masło klarowane 1 łyżeczka do smażenia
cukier 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z ciecierzycy i anchois do pieczywa

Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle z odrobiną cukru.
Do rozdrabniacza wrzucić odcedzoną ciecierzycę (może być z puszki/słoika), anchois, kapary, musztardę i podsmażoną cebulkę. Uruchomić urządzenie i rozdrobnić do pożądanej grubości.
Wtedy dopiero doprawić solą i pieprzem (anchois i kapary są słone) i natką pietruszki. Pastę przełożyć do pojemnika do przegryzienia.
Można dodać jeszcze oliwki i/lub suszone pomidory z zalewy.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 13.03.2015 21:16
fajna pasta :)
gosia56 22.02.2015 09:08
na pewno pyszna pasta;)
2milutka 16.02.2015 20:40
wspaniała pasta
eliza135 16.02.2015 19:56
ciekawy pomysł warto wyprubować
Bernadeta1 16.02.2015 18:38
zapowiada się bardzo smacznie
IlonaAlbertos 16.02.2015 18:30
Fajny pomysł na smaczną pastę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak