Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Rafaello

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

jaja 4 sztuki
mąka pszenna 1.5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 lyżeczka
woda 4 łyżki

Masa

biała czekolada 2 tabliczki
galaretka cytrynowa 2 torebki
wiórki kokosowe 20 dekagramów
śmietana kremowa 30% 500 mililitrów
płatki migdałowe 70 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Rafaello

biszkopt: Utrzeć jaja z cukrem,dodać mąkę,proszek do pieczenia i wodę.Piec 30 min w temp.180C.Masa:Galaretki rozpuścić w 2 szkl.wody.Czekoladę połamać na kawałki,wrzucić do galaretki,mieszać aż się rozpuści,ostudzić.Śmietanę zmiksować i porcjami dodać do niej tężejącą galaretkę.Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe(można zostawić trochę do dekoracji).Gotową masę wylać na wcześniej przygotowany biszkopt.Na wierzch wysypać płatki migdałów.Chłodzić w lodówce ok 2 godzin. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak