Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowa ( z kuchni Hiszpańskiej)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 6 ząbków
cebula biała 3 szt
pomidory 4 szt
olej 5 łyżek
bulion warzywny 1 litr
ser żółty 5 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki
chleb tostowy 4 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowa ( z kuchni Hiszpańskiej)

Wykonanie:
Czosnek i cebulę obrać, posiekać i zrumienić na oleju. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić, następnie połączyć z cebulą i czosnkiem i udusić razem do miękkości . Zalać bulionem, przełożyć do rondelka i gotować około 10 minut, pod koniec gotowania przyprawić do smaku. Zupę rozlać na talerze, posypać natką pietruszki, żółtym serem i podać z tostami chlebowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 24.02.2015 16:49
ciekawa ta zupka, zdziwil mnie kolor, a to dzieki pomidorom :)
Kluska_87 24.02.2015 16:42
fajna zupa
Stenka 24.02.2015 15:45
smakowita zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak