Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Makaron

makaron muszelki 400 g
woda 2 l

Sos

pieczarki 500 g
śmietana 18 proc 200 ml
masło 100 g
czosnek 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta
czosnek w oleju z ziołami 2 szt

dodatki

pietruszka 1 pęczek
pomidorki koktajlowe 5 szt
fasola czerwona z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją al dente. W międzyczasie obieramy pieczarki i kroimy w plastry. Dusimy na maśle około 15 minut. Dodajemy śmietanę i jeszcze chwilę gotujemy w celu uzyskania aksamitnego sosu. Na koniec gotowania dodajemy fasolę czerwoną, przepuszczony przez praskę czosnek i doprawiamy solą i pieprzem.

Makaron kładziemy na talerz mieszamy razem z sosem, posypujemy natką pietruszki i dekorujemy pomidorami (opcjonalnie)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.03.2015 12:35
Lubię takie potrawy z makaronami i sosem
idealme 24.02.2015 15:22
Smaczny przepis
gosia561 24.02.2015 12:46
uwielbiam z pieczarkowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak