Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
jabłka 70 dkg
cynamon Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z jabłkami

Kalafior oczyszczamy i dzielimy na różyczki. Zalewamy wodą z dodatkiem soli i gotujemy. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na patelni roztapiamy masło i dodajemy starte jabłka razem z cukrem. Smażymy, aż odparuje sok. Na koniec dodajemy cynamon. Na kalafior dajemy usmażone jabłka. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 23.02.2015 08:25
Nowy, ciekawy smak.
pajbek 22.02.2015 21:03
Takiego połączenia jeszcze nie jadłam :-)
gibli 22.02.2015 19:56
ciekawe połączenie smaków
Natalia40 22.02.2015 19:17
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak