Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe w panierce z chleba

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt
chleb tostowy 3 kromki ( 3 ziarna)
jajko 1 szt
mąka pszenna
czosnek 1/2 ząbka
pieprz do smaku (młotkowany z kolendrą
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
oliwa do smażenia

Porada

Kotlety w panierce z chleba mają bardzo smaczną, chrupiącą skórkę. Domownicy byli zachwyceni, polecam.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe w panierce z chleba

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Oprószyć solą, pieprzem i pieprzem z kolendrą.
Krok 1 - Kotlety schabowe w panierce z chleba  foto
2
Chleb tostowy bez skórki pokroić w bardzo drobną kosteczkę.
Krok 2 - Kotlety schabowe w panierce z chleba  foto
3
Jajko wbić do miski, dodać odrobinę soli, roztrzepać widelcem.
Krok 3 - Kotlety schabowe w panierce z chleba  foto
4
Przyprawione mięso obtoczyć w mące.
Krok 4 - Kotlety schabowe w panierce z chleba  foto
5
Zanurzyć w roztrzepanym jajku.
Krok 5 - Kotlety schabowe w panierce z chleba  foto
6
Dociskając obtoczyć w przygotowanym chlebie.
Krok 6 - Kotlety schabowe w panierce z chleba  foto
7
Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.
Krok 7 - Kotlety schabowe w panierce z chleba  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 21.02.2015 22:26
fajny pomysł na kotelty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak