Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z batatów

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

batat 1 kg
cebula 2 sztuki
seler 100 gram
masło 2 łyżki
śmietana 18 proc 100 ml
woda 1 szklanka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z batatów

Bataty umyć pokroić w kostkę. Cebulę i seler obrać i również pokroić w kostkę. Następnie warzywa podsmażyć na maśle - ok 8 min. Po tym czasie dolać wodę i dusić pod przykryciem ok 15 - 20 min. Gdy warzywa będą miękkie zmiksować je do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem, dodać śmietankę i gotować jeszcze 2-3 min. Podawać np. z grzankami i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 22.02.2015 10:33
piękne danie - poziom restauracyjny !
Kuchnia Marty 21.02.2015 22:35
Pyszny krem z batatów!
Kuchenka 21.02.2015 20:54
pyszności :)
V_kuchareczka 21.02.2015 20:21
pyszny kremik
Wiktoria29 21.02.2015 19:53
fajna zupka, słodka, ale niestety droga, u nas bataty do tanich nie należą
Marta Ryżek-Kalkowska 21.02.2015 19:40
Pysznie tutaj

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak