Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na bogato

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 800 g - wędzone
łopatka bez kości 600 g
kapusta kiszona 1,5 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 ziarenka
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 6 szt
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na bogato

Mięso wraz z żebrami wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy wywar. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę obkarmiamy kroimy w kostkę. Do wywaru dodajemy marchewkę i pietruszkę, liść laurowy i ziele angielskie, solimy i gotujemy 15 minut. Kapustę kroimy, dodajemy do zupy i gotujemy przez około 50 minut. Ziemniaki gotujemy osobno w osolonej wodzie. ugotowane mięso kroimy w mniejsze kawałki wraz z mięsem które odejdzie od żeberka, przesmażamy na patelni, dodajemy do zupy wraz z ziemniakami. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mzap88 21.02.2015 13:46
to sie nazywa konkret
adelajda 21.02.2015 13:42
Lubię kapuśniaczek
Janina 21.02.2015 12:24
Dobra zupka, konkretne jedzonko;)
gibli 21.02.2015 12:02
lubię taki kapuśniaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak