Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy gloog (bezalkoholowy)

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok pomarańczowy 1 szklanka
sok winogronowy 1 szklanka
skórka pomarańczowa 1 sztuka
rodzynki 10 sztuk
żurawina suszona 10 sztuk
Goździki całe Prymat 5 sztuk
Kardamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cynamon 1/2 łyżki
laska wanilii 1 sztuka

Porada

Gloog bezalkoholowy dodajemy do kawy, herbaty albo wina

Przepis i sposób przygotowania na: domowy gloog (bezalkoholowy)

Glogg przygotowujemy podgrzewając sok pomarańczowy z sokiem winogronowym oraz skórką pomarańczową i przyprawami (kardamonem i cynamonem oraz wanilią) około 15 minut. Mieszamy aby płyn się nie zagotował.
Gorącym glogg-iem zalewamy rodzynki i żurawinę, a kiedy napęcznieją i zmiękną miksujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 12.02.2015 16:17
ciekawy przepis, na pewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak