Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej i pieczarek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kapusta pekińska 1 szt mała
pieczarki 15 dag
papryka czerwona 1 sz
marchew 1 szt
sok z cytryny 2 łyżki

sos

śmietana 12% 3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól smaku
pieprz do smaku

Porada

Do sałatki możemy dodać szczypiorek a musztardę w sosie zastąpić keczupem.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej i pieczarek

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską drobno kroimy. Marchew obieramy i kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i nasion i kroimy w małą kostkę.
Krok 1 - Sałatka z kapusty pekińskiej i pieczarek foto
2
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w cienkie plasterki, dodajemy do pozostałych składników i skrapiamy sokiem z cytryny.
Krok 2 - Sałatka z kapusty pekińskiej i pieczarek foto
3
Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce.
Krok 3 - Sałatka z kapusty pekińskiej i pieczarek foto
4
Z śmietany, musztardy /ja użyłam łagodnej ale można użyć ostrej/, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Sos dodajemy do sałatki tuż przed podaniem i mieszamy.
Krok 4 - Sałatka z kapusty pekińskiej i pieczarek foto
5
Sałatkę możemy podawać jako surówkę do mięsa obiadowego lub mięsa z grilla.
Krok 5 - Sałatka z kapusty pekińskiej i pieczarek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 10.08.2015 17:43
pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak