Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki wołowo-drobiowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaczki 500 gram
udko z kurczaka 1 szt.
porcja rosołowa 1 szt.
marchew 2 szt.
seler korzeniowy 1 kawałek
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
natka pietruszki 1/2 natki
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki wołowo-drobiowe

Krojone flaki wołowe dwa razy sparzyć i odcedzić.

Udko i porcję rosołową zalać wodą ,dodać marchew i seler.
Ugotować rosół ,przyprawiając solą i pieprzem.

Rosół odcedzić ,dodać do niego sparzone flaki ,obrane i pokrojone mięso z udka.
Dodać ziele ang,liście laurowe oraz pokrojoną natkę.
Gotować na małym ogniu około 1 godziny do miękkości flaczków.
W miedzy czasie wrzucić ugotowaną drobno pokrojoną marchew i seler.
Pod koniec gotowania,przyprawić przyprawą do flaków i majerankiem.

Podawać na gorąco z pieczywem. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 26.07.2015 18:49
dobre flaczki
IZABELA29 11.07.2015 23:00
pyszne jak zawsze
gibli 13.04.2015 16:18
zjadłabym z przyjemnością))
Ela15 02.04.2015 11:08
w takiej wersji jeszcze nie jadłam
Janina 07.02.2015 20:02
Bardzo lubimy takie flaczki;)
w mojej kuchni 07.02.2015 19:38
pyszne jedzonko
IZABELA29 07.02.2015 18:02
takich łączonych nie robiłam ...
IwonaKa 07.02.2015 16:51
chętnie bym spróbowała,lubię flaczki
agnieszka214 07.02.2015 15:10
moje ulubione flaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak