Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezglutenowe placuszki z twarogiem i bananem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ryżowa 1 szklanka
mąka kukurydziana 1/2 szklanka
kefir 1 szklanka
jajko 1 sztuka
banan 1 sztuka
twaróg 100 gram
miód płynny 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezglutenowe placuszki z twarogiem i bananem

1. Banana rozgniatamy widelcem. Dodajemy twaróg, kefir, miód, cynamon, jajo i mieszamy do w miarę jednolitej masy.
2. Dodajemy wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia.
3. Smażymy najlepiej na patelni teflonowej bez tłuszczu, albo z dodatkiem masła. Jeden placuszek - jedna łyżka ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak