Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MORSZCZUK W SOSIE ŚMIETANOWO KOPERKOWYM

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z morszczuka 1/2 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do oprószenia
Papryka ostra mielona Prymat oprószenia
olej rydzowy do skropienia
śmietana 30% 1 szkl
suszone pomidory z czosnkiem do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MORSZCZUK W SOSIE ŚMIETANOWO KOPERKOWYM

Filet z moszczuka oprószamy solą, pieprzem , słodką i ostrą papryką. Układamy na blasze do pieczenia, podpiekamy ok 20 minut. Po 10 minutach od rozpoczecia pieczenia skrapiamy olejem rydzowym, zeby nie było suche. Do garnuszka wlewamy smietanę, dorzucamy posiekany koperek. Doprawiamy solą,pieprzem ,suszonymi warzywami. Czekamy aż sos zg,ęstnie je często mieszając . Podajemy rybę na sosie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 14.02.2015 19:34
Mój ulubiony sposób na rybkę :) tylko ja nie daję oleju rydzowego
wyattearp 14.02.2015 19:14
pysznie wygląda
IKrakowianka 14.02.2015 18:37
apetyczne danie
dollce 14.02.2015 18:33
smakowicie wygląda
Anna169Hosz 14.02.2015 17:38
Pyszny obiadek:)
mzap88 14.02.2015 16:28
pysznosci normalnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak