Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w czekoladzie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1/2 szklanki
laska wanilii
Goździki całe Prymat 4s sztuki
imbir
gruszki 4 sztuki
czekolada mleczna 200 g
śmietana 30% 100 ml
mleko 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w czekoladzie

1. W garnku zagotować wodę. Dodać imbir, wanilię, cukier, goździki i gotować 15 minut.
2. Gruszki umyć, obrać (można przekroić je na pół) i wrzucić do garnka z przyprawami i gotować jeszcze 20 minut.
3. Czekoladę rozpuścić w mleku i śmietanie w żaroodpornej misce nad gotującą się wodą.
4. Gruszki wyjąć, osuszyć, zanurzyć w sosie czekoladowym i podawać na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 24.03.2015 19:52
coś pysznego
kasienka23 15.02.2015 12:17
wyglądają genialnie!
Renata9 14.02.2015 14:27
Smaczne gruszki :-)
erym 14.02.2015 11:46
alez wytworne danie!
Pyszota 14.02.2015 10:49
super przepis
Wiesława1 14.02.2015 10:35
Wspaniay deserek
ilka01 14.02.2015 10:30
wygląda super :)
joanna43 14.02.2015 09:24
idealne na dzisiejszy dzień
Maridka19 14.02.2015 07:17
Pyszny deser :)
Iwusia 13.02.2015 22:31
coś pysznego
barbara11561 13.02.2015 20:39
już się na niego piszę-tak rewelacyjnie wygląda:)
Megg 13.02.2015 20:39
wspaniały deserek :-)
Sroczka 13.02.2015 20:38
Z chęcią zjadłabym takie gruszki na deser.
Beatris 13.02.2015 20:24
Wspaniały deser...
marenka 13.02.2015 20:05
Mniam, mniam napewno pyszny:)
Malinka 13.02.2015 19:44
Wow, super deser!
tytka 13.02.2015 19:15
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak