Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe racuchy z ryżem i jabłkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukier 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
mąka pszenna 2/3 szkl
ryż ugotowany 10 dag
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/3 łyżeczki
jogurt naturalny 4 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
rodzynki 2 łyżki
jabłka 2 szt
sól do smaku
oliwa
cukier puder

Porada

Racuchy z ryżem, jabłkami i rodzynkami przygotowane w taki sposób są bardzo smaczne i puszyste.

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe racuchy z ryżem i jabłkami

Kroki postępowania

1
Do miski wbić jajka, dodać cukier, cukier waniliowy i ubić jak na biszkopt.
Krok 1 - Cynamonowe racuchy z ryżem i jabłkami  foto
2
Następnie dodać jogurt, sodę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, szczyptę soli, cynamon.
Krok 2 - Cynamonowe racuchy z ryżem i jabłkami  foto
3
Wsypać ugotowany ryż, rodzynki, obrane i posiekane jabłka.
Krok 3 - Cynamonowe racuchy z ryżem i jabłkami  foto
4
Wszystko razem delikatnie wymieszać.
Krok 4 - Cynamonowe racuchy z ryżem i jabłkami  foto
5
Na rozgrzaną oliwę wkładać nieduże porcje ciasta.
Krok 5 - Cynamonowe racuchy z ryżem i jabłkami  foto
6
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 6 - Cynamonowe racuchy z ryżem i jabłkami  foto
7
Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Krok 7 - Cynamonowe racuchy z ryżem i jabłkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 14.02.2015 13:54
fajne racuszki
marenka 13.02.2015 20:08
Pyszne są takie racuszki:)
Bernadeta1 13.02.2015 16:14
pyszne racuchy
IKrakowianka 13.02.2015 16:03
lubię takie racuchy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak