Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip czosnkowo- orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 2 łyżka
majonez 1 łyżka
czosnek 2 ząbek
orzechy włoskie 1 garść
bazylia świeża 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
curry szczypta
imbir szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Dip czosnkowo- orzechowy

Kroki postępowania

1
W dużej misce umieszczamy jogurt naturalny i majonez.
Krok 1 - Dip czosnkowo- orzechowy  foto
2
Następie dodajemy do nich oczyszczony czosnek wyciśnięty przez praskę
Krok 2 - Dip czosnkowo- orzechowy  foto
3
oraz obrane orzechy włoskie drobno pokrojone.
Krok 3 - Dip czosnkowo- orzechowy  foto
4
Całość posypujemy drobno posiekaną bazylią świeżą.
Krok 4 - Dip czosnkowo- orzechowy  foto
5
Na koniec sos doprawiamy solą, pieprzem, curry i imbirem.
Krok 5 - Dip czosnkowo- orzechowy  foto
6
Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Polewamy nim warzywa i wszelkiego rodzaju potrawy.
Krok 6 - Dip czosnkowo- orzechowy  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak