Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg duszony w warzywach

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
marchewka 2 szt
ziemniaki 6 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sól
pieprz
natka pietruszki
cytryna 1 szt
cebula 2 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg duszony w warzywach

Ryby oczyścić, zostawić w nich płetwy i umyć.
Polać sokiem z cytryny, natrzeć przyprawą do ryby, solą i pieprzem i odstawić na godzinę do lodówki aby się zamarynowała ryba.
Ryby oczyścić, zostawić w nich płetwy i umyć.
Polać sokiem z cytryny, natrzeć przyprawą do ryby, solą i pieprzem i odstawić na godzinę do lodówki.
Na oleju podsmażyć rybę z obu stron, dodać warzywa i troszkę podlać wodą.
Warzywa posypać natką. Dusić ok. 15 min wszystko razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 12.02.2015 10:40
smaczna i zdrowa rybka
w mojej kuchni 11.02.2015 18:08
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak