Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa po meksykańsku

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 500 g
pomidory krojone z puszki 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
fasola 1 puszka
ziemniaki 5-6 dużych
marchewka 1 duża
seler kawałek
kapusta pekińska kilka liści
papryka czerwona 1 duża
ogórek zielony średni
por kawałek
Liść laurowy suszony Prymat 2-3
Pieprz czarny mielony Prymat
kumin mielony 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
cukier do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 5-7 szt.

Porada

Zupa gulaszowa podczas odgrzewania zyskuje na smaku, więc warto jej ugotować nieco więcej.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa po meksykańsku

Wołowinę pokroić w kostkę i obsmażyć na 2 łyżkach oleju. Zalać zimną wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie, trochę przyprawy uniwersalnej - gotować do miękkości mięsa.
Marchewkę i selera pokroić drobno i dodać do wywaru, kiedy mięso jest już prawie zupełnie miękkie. Doprawić przyprawą uniwersalną, dosypać paprykę mieloną, imbir i kumin, stopniowo dokładać ziemniaki pokrojone w kostkę, pokrojonego drobno pora, paprykę i kapustę pekińską - gotować, aż warzywa zmiękną.Dodać całą zawartość puszki z pomidorami i gotować 5 minut. Na koniec dodać odcedzoną fasolę, kukurydzę razem z zalewą, granulowany czosnek i pieprz mielony - całość ew. dosolić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 14.02.2015 08:51
lubię takie zupki
Habibi 13.02.2015 08:26
Oj, pyszna :) To jest taka zupa, po której nikt nie jest głodny za pół godzinki ;)
Małgorzata Pin 11.02.2015 16:06
Na pewno pyszna
Krzysztof15 11.02.2015 13:57
lubie taka zupe
Habibi 11.02.2015 10:20
U nas każda gulaszowa tak wygląda, bo wtedy nie robimy już drugiego dania ;) A właśnie tę zupkę lubimy na gęsto :)
misia53 10.02.2015 22:57
Bardzo lubię zupy gulaszowe ale takiej wypasionej to nie jadłam hihi
matesko 10.02.2015 22:17
takie lubię
Gracer 10.02.2015 21:39
smaczny przepis
idealme 10.02.2015 21:22
super przepis!
Konczi 10.02.2015 21:15
uwielbiam takie zupy :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak