Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 główka
cebula 1,5 szt
ocet 1 łyżka
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę szatkujemy na drobno, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą, tak żeby woda przykryła kapustę. Gotujemy od zagotowania około 5 min. Odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i lekko solimy. Do ostudzonej kapusty dodajemy ocet, oraz cebulkę i olej. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 09.02.2015 16:05
ładny kolor, bardzo smaczana
mirosława4 09.02.2015 14:42
apetyczna , dawno nie jadłam
mzap88 09.02.2015 12:58
najlepsza :)
Franciszek 09.02.2015 12:41
Wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak