Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 10 dag
tuńczyk w sosie własnym 1/2 puszki
jajko 2 szt
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
cebula 1/2 szt
musztarda 1 łyżeczka
majonez light 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Sałatka z ryżu, tuńczyka, jajek i kukurydzy jest bardzo smaczna, łatwa i szybka do przygotowania.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka

Kroki postępowania

1
Ugotowane na twardo jajka ostudzić, obrać i pokroić w dość dużą kostkę.
Krok 1 - Sałatka z tuńczyka  foto
2
Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, osączyć, ostudzić.
Krok 2 - Sałatka z tuńczyka  foto
3
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Krok 3 - Sałatka z tuńczyka  foto
4
Tuńczyka osączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem, dodać do ryżu.
Krok 4 - Sałatka z tuńczyka  foto
5
Wsypać posiekaną cebulę jajka i osączoną z zalewy kukurydzę.
Krok 5 - Sałatka z tuńczyka  foto
6
Połączyć z musztardą i majonezem.
Krok 6 - Sałatka z tuńczyka  foto
7
Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 7 - Sałatka z tuńczyka  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak