Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zarzucajka na żeberkach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 700 gram
cebula biała 1-2 sztuki
marchewka 2 sztuki
smalec 30 gram
ziemniaki 3 sztuki
kapusta kiszona 500 gram
majeranek 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zarzucajka na żeberkach

Kroki postępowania

1
Żeberka (mięsne kąty) kroimy w kostkę mięso i żeberka wzdłuż kości. Smażymy na smalcu z dodatkiem majeranku ok. 15-20minut.
Krok 1 - Zarzucajka na żeberkach foto
2
Podsmażone żeberka przekładamy do garnka z marchewką startą na tarce i ziemniakami pokrojonymi w kostkę.
Krok 2 - Zarzucajka na żeberkach foto
3
Cebule kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na patelni. Dodajemy do garnka i gotujemy ok. 30 minut aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 3 - Zarzucajka na żeberkach foto
4
Kapustę kiszoną (mało odciśniętą) kroimy na drobniej. Dodajemy do garnka. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Gotujemy jeszcze ok. 20-30minut.
Krok 4 - Zarzucajka na żeberkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak