Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet Devolay z natką, czosnkiem i papryczką pepperoni

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt małe
natka pietruszki 2 łyzki
pepperoni 1 szt
czosnek ząbki 1 szt
masło 4 paski
sól 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
jajko 1 szt
olej do smażenia 1 L

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet Devolay z natką, czosnkiem i papryczką pepperoni

Papryczkę pieczemy w piekarniku aż zrobi się czarna i ściągamy z niej skórkę, kroimy na 4 paski.

Mięso najlepiej małe fileciki rozbijamy na płasko, na każdy kładziemy paseczek masła, papryki, troszkę natki i po 2 plasterki czosnku, solimy mięso i zwijamy po skosie, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 2h.

Następnie panierujemy i smażymy w głebokim tłuszczu, na wolnym ogniu.

Podajemy z puree i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 28.01.2015 12:38
z pewnością pyszne :)
as28 28.01.2015 11:42
fajny pomysł, lubie takie kotleciki
Cynamonka 28.01.2015 11:16
Jak ja dawno nie jadłam devolaya.. :(
jagoda5913 28.01.2015 11:12
Prosty i dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak