Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z jarmużem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 250 gram
kiełbasa 10 dag
ser feta 8 dag
jarmuż 25 dag
cebula 1 sztuka
słonecznik łuskany 2 łyżki
olej do smażenia
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól do smaku
natka pietruszki

Porada

Bardzo lubię szybkie w przygotowaniu potrawy. Ta należy do jednych z nich. Smakuje pysznie i szybko powstaje!

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z jarmużem

Kroki postępowania

1
Słonecznik prażymy n suchej patelni.
Krok 1 - Makaron z jarmużem foto
2
Jarmuż płuczemy i usuwamy grube części łodyg. Tak przygotowany tniemy na mniejsze części.
Krok 2 - Makaron z jarmużem foto
3
Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Dokładamy do niej pokrojony jarmuż i razem smażymy. Kiełbasę kroimy w plasterki i dokładamy do całości. Doprawiamy do smaku. Gdy jarmuż jest już miękki zdejmujemy z ognia i dokładamy do niego pokrojony w kostkę ser feta. Delikatnie mieszamy.
Krok 3 - Makaron z jarmużem foto
4
Między czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
Krok 4 - Makaron z jarmużem foto
5
Gotowy łączymy z jarmużem. Porcjujemy. Dekorujemy pomidorkiem i natką pietruszki.
Całość posypujemy uprażonym słonecznikiem. Podajemy na ciepło.
Krok 5 - Makaron z jarmużem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 28.01.2015 09:40
fajna propozycja
wyattearp 28.01.2015 09:31
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak