Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym

4.0
(24)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 sztuki
cytryna 1 sztuka
pietruszka 0,5 pęczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 szczypta
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym

Kroki postępowania

1

Pstrągi dokładnie oczyścić, umyć i natrzeć solą oraz pieprzami na zewnątrz i w środku.

Krok 1 - Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym foto
2
Cytrynę obrać ze skórki, pokroić na plasterki, włożyć po kilka do ryby. Natkę pietruszki drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać razem z masłem. Następnie powstałe masło czosnkowe przełożyć do wnętrza pstrąga. Całość odstawić do lodówki na około godzinę.
Krok 2 - Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym foto
3
Po upływie czasu przełożyć pstrągi na folie aluminiową i szczelnie je zawinąć.
Krok 3 - Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym foto
4

Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut. Smacznego!

Krok 4 - Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 01.02.2015 21:02
Taką rybkę z chęcią zjem.
jagoda5913 29.01.2015 12:16
Przepyszne rybki
Franciszek 28.01.2015 11:50
Uwielbiam pstrąga tak podanego
Michał2 28.01.2015 10:51
bardzo dobra ryba!
ilka01 28.01.2015 09:41
zapowiada się smakowicie :)
dollce 28.01.2015 09:41
uwielbiam takie rybki
Wafelek2601 27.01.2015 21:20
Uwielbiam pstrąga
RenataZ-et 27.01.2015 20:44
super jest taka rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak