Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki szparagowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

szparagi zielone 1 pęczek
pierś z kurczaka 1 sztuka
rozmaryn 1 gałązka
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz

sos

musztarda 1 łyżka
miód 1 łyżka
śmietana 30% 3 łyżki
sól i pieprz
ocet balsamiczny

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki szparagowe

1. Szparagi opłucz i odłam zdrewniałe końce.
2. Mięso rozbij, podziel na cztery części.
3. Kurczaka i szparagi oprósz solą, pieprzem, rozmarynem oraz skrop oliwą.
4. W kawałki mięsa zawiń po 3-4 szparagi i piecz około 20 min w 200 stopniach aż do miękkości.
5. Przygotuj sos: wymieszaj musztardę, miód, śmietanę kremówkę, pieprz i sól.
6. Danie polej sosem i octem balsamicznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 07.02.2015 21:07
super obiadek
aisoglam 04.02.2015 21:12
Pychotka ;)
Magula 04.02.2015 21:11
pysznie podane szparagi
IKrakowianka 04.02.2015 20:23
wyglądają smakowicie
olkaaa 04.02.2015 20:21
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak