Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z cebulą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
cebula biała 2 szt
masło klarowane 50 g
woda 6 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczka
sól i pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z cebulą

W naczyniu żaroodpornym rozgrzej masło.
Do małej miseczki wsyp sól, pieprz, majeranek, paprykę ostrą, paprykę słodką i wszystko wymieszaj.
Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem i nacieraj mieszanką przypraw.
Natarty schab pozostaw w lodówce około 15 min.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni C.
Włóż do naczynia z masłem mięso i łyżką delikatnie polej je z wierzchu. Przykryj i wstaw do piekarnika.
Cebulę pokrój w piórka i po 20 min dodaj ją do mięsa. Dolej wodę i od czasu do czasu polewaj sosem mięso.
Piec około 1h do miękkości mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.02.2015 17:48
smacznie zrobiony schab
dodi 03.02.2015 12:18
ale pysznosci, mniam
Kluska_87 03.02.2015 12:08
pyszne danie
Betina#45 03.02.2015 11:33
rewelacja...pycha !
Pietruszka 03.02.2015 10:36
pyszne mięsko
Ania84 03.02.2015 08:39
mmm aż ślinka cieknie
Futka 03.02.2015 08:37
Przepyszny schabik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak