Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka z dorsza

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica z dorsza 4 sztuki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
olej do smażenia 8 łyżek
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka z dorsza

Mrożone filety z dorsza rozmrozić ,odsączyć z wody i osuszyć za pomocą ręcznika kuchennego.
Posypać solą,pieprzem i ziołami prowansalskimi ,oczywiście jak się je lubi.
Odstawić na 20 minut.
Następnie obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Na patelni rozgrzać olej ,włożyć panierowane filety rybne.
Smażyć z obu stron po kilka minut na złoty kolor.

Podawać na gorąco ,np. z ziemniakami i ćwikłą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 15.01.2016 18:02
uwielbiam taką rybkę
Motorek 25.02.2015 08:35
smaczna rybka
adelajda 23.02.2015 12:42
Smaczna rybka :)))
Margo1 20.02.2015 09:17
przepyszna, lubię takie rybki
IZABELA29 07.02.2015 18:06
uwielbiam dorsza
Maridka19 03.02.2015 08:33
Bardzo smakowicie wygląda :)
irenka 02.02.2015 19:47
pycha,moje ulubione jedzonko
Aleksandra/Olcia 02.02.2015 19:15
ale soczyste mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak