Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po meksykańsku

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 500 gram
puszka kukurydzy
fasola czerwona 1 puszka
papryka czerwona 2 sztuki
papryczka chili 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
woda 350 ml
oregano
kolendra
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
olej do smażenia
mąka 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po meksykańsku


Umyty, osuszony filet pokroić w grubszą kostkę, usmażyć na rumiano.
Posypać papryką i smażąc dobrze wymieszać. Wlać wodę i dodać przyprawy.
Paprykę umyć, odrzucić nasiona i pokroić w paski, chili pokroić drobno, dodać do mięsa. Następnie dodać fasolę i kukurydzę i na koniec koncentrat.
1-2 łyżeczki mąki wymieszać z wodą i zagęścić potrawę. Zagotować i posypać kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 02.02.2015 16:44
smacznie wygląda:)
dollce 02.02.2015 12:15
Moje smaki :)
2milutka 02.02.2015 08:56
ale apetyczne!
Ewelina1991 02.02.2015 08:50
pyszności!!!
engie23 02.02.2015 08:45
super wygląda
Ola1984 02.02.2015 07:25
Bardzo apetyczne danie :)
erym 02.02.2015 00:30
oblednie wyglada!
Iwusia 01.02.2015 23:50
ależ to ładne i smaczne musi być
Magula 01.02.2015 23:45
Lubię takie kolorowe dania!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak