Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijana pierś z kurczaka z parówką i serem żółtym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
parówki 1/2
ser żółty 1 plasterek
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat wg uznania
sól wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijana pierś z kurczaka z parówką i serem żółtym

Na samy początku gotujemy parówkę , gdy będzie już gotowa kroimy parówkę na pół nastepnie ,bierzemy fileta z kurczaka myjemy i osuszamy . Osuszonego fileta kładziemy na deskę i rozbijamy na cienkiego kotleta następnie odpowiednio posypujemy przyprawą do kurczaka ,solą oraz pieprzem według uznania z obu stron następnie smarujemy kotleta musztardą kładziemy ser żółty dodajemy parówkę i zawijamy by powstała roladka. Aby nasza roladka się nie rozeszła na boki spinamy dwoma wykałaczkami , gotową roladkę smażymy na rozgrzanej patelni aż się zarumienią ładnie z obu stron. Gotowe roladki podajemy z ziemniakami oraz buraczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak