Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe uszka z pasztetem

3.0
(12)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pasztet 35 dag
mąka 2 szklanki
jajko 1 sztuka
masło 1 łyżka
sól 1 płaska łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
woda letnia 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe uszka z pasztetem

Mąkę przesiać na stolnicę, następnie dodać żółtko, sól, pieprz i dolewać po trochę ciepłą wodę. Zagnieść ciasto na uszka, a następnie roztopić masło i również do niego dodać. Wyrabiać ciasto aż będzie gładkie. 

Gotowe ciasto rozwałkować na cienki placek i wykroić kwadraciki. Następnie pokroić pasztet na małe kawałki i układać go na wykrojonych kwadracikach z ciasta. Zlepić brzegi ciasta. Do osolonej wody włożyć uszka i gotować aż wypłyną na powierzchnię.

Gotowe uszka podawać z czerwonym barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 31.01.2015 18:11
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak