Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z jajkiem i śmietaną

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1/2 szt
por 1/2 szt
zielona fasolka szparagowa 15 dag
groszek zielony 10 dag
ziemniaki 5 szt
przyprawa uniwersalna 1 płaska łyżka
śmietana 30% 4 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
jajko 2 szt
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z jajkiem i śmietaną

Skrzydełka przełóż do garnka. Wlej 2 litry wody. Wsyp przyprawę uniwersalną. Gotuj 40 minut na małym ogniu. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Pora pokrój w plasterki. Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki. Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki, pora, fasolkę i groszek dodaj do wywaru. Gotuj 20 minut. Śmietany razem wymieszaj i wlej do zupy. Zagotuj. Zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki. Gotową zupę wylej na talerz, dodaj jajka i posyp natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 21.01.2015 17:21
z jajkiem fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak