Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywne risotto z orzechami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 1/2 szklanki
masło 1 łyżeczka
cebula biała 1 szt
warzywa mrożone 1 opakowanie
pomidory 2 szt.
orzechy włoskie 2 łyżki/posiekane
olej 2 łyżki
soja 1/2 puszki
sos sojowy 1 łyżeczka
papryczka chili do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywne risotto z orzechami

Wykonanie:
Ryż zalać 3 szklankami wody, osolić, dodać masło i ugotować na sypko. Cebulę zeszklić na oleju, wsypać mrożone warzywa, skropić sosem sojowym i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. Pod koniec wsypać soję , wymieszać, doprawić do smaku, posypać uprażonymi orzechami i wyłożyć na wcześniej ugotowany ryż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 21.01.2015 22:15
dobre danie
Wiesława1 21.01.2015 14:43
Świetne danie
Megg 21.01.2015 14:24
Smaczny obiadek
Joannasz3190 21.01.2015 14:15
Super pomysł z dodaniem orzechów :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak