Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza pęczak z kukurydzą i pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 1,5 szkl
rosół 3 szkl
cebula czerwona 1 szt
pieczarki 30 dag
oliwa 3 łyżki
kukurydza w puszce 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
szczypiorek usiekany

Porada

Pęczak z pieczarkami i kukurydzą to smaczne samodzielne danie lub dodatek do dania z mięsem i surówką.

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza pęczak z kukurydzą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Kaszę umyć i ugotować w rosole lub bulionie. Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę.
Krok 1 - Kasza pęczak z kukurydzą i pieczarkami  foto
2
Wsypać pokrojone pieczarki.
Krok 2 - Kasza pęczak z kukurydzą i pieczarkami  foto
3
Dodać 2-3 łyżki wody i dusić przez kilka minut.
Krok 3 - Kasza pęczak z kukurydzą i pieczarkami  foto
4
Następnie dodać kaszę i smażyć do odparowania płynu.
Krok 4 - Kasza pęczak z kukurydzą i pieczarkami  foto
5
Pod koniec wsypać osączoną z zalewy kukurydzę.
Krok 5 - Kasza pęczak z kukurydzą i pieczarkami  foto
6
Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać, podgrzać.
Krok 6 - Kasza pęczak z kukurydzą i pieczarkami  foto
7
Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Krok 7 - Kasza pęczak z kukurydzą i pieczarkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 21.01.2015 15:43
pyszności :)
ilka01 21.01.2015 10:02
wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak