Przepis i sposób przygotowania na: Kruche pierożki z jaglaną i pieczarkami
Kroki postępowania
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia , dodać szczyptę soli, wiórki masła, 1 jajko, śmietanę i zagnieść ciasto- odstawić do lodówki.
mąka | 1 3/4 szklanki |
jajko | 4 szt |
żółtko jajek | 1 szt |
śmietana kwaśna | 120 ml |
kasza jaglana | 8 dag |
masło | 4 łyżki |
pieczarki | 12 dag |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
natka pietruszki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: