Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w warzywach i zupach cebulowych

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
papryka czerwona 1
pieczarki 40 dag
cebula 1 duża
śmietana 30% 500 ml
zupa w proszku 2 szt cebulowa
olej do smażenia
pieprz
sól
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w warzywach i zupach cebulowych

Kroki postępowania

1
Schab pokroić na kotlety i rozbić tłuczkiem. Obsypać z obu stron solą, pieprzem i papryką.
Krok 1 - Schab w warzywach i zupach cebulowych foto
2
Warzywa pokroić: cebulę w piórka, pieczarki w plasterki, paprykę w kostkę.
Krok 2 - Schab w warzywach i zupach cebulowych foto
3
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kotlety.
Krok 3 - Schab w warzywach i zupach cebulowych foto
4
Zupy cebulowe rozmieszać w śmietanie.
Krok 4 - Schab w warzywach i zupach cebulowych foto
5
W naczyniu do zapiekania ułożyć naprzemiennie mięso i warzywa. Zalać śmietaną.
Krok 5 - Schab w warzywach i zupach cebulowych foto
6
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. i zapiekać ok 1,5 godziny.
Krok 6 - Schab w warzywach i zupach cebulowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 24.01.2015 13:17
Smakowity pomysł:)
dodi 21.01.2015 09:03
pyszne jedzonko
pajbek 20.01.2015 21:02
Coś dla mnie :-)
Cynamonka 20.01.2015 17:52
Pyszne, lubię mięso!!
Bernadeta1 20.01.2015 17:48
Bardzo lubię takie połączenia, pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak