Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie pieczarkowo - koperkowym
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Kurczaka oczyszczamy z błonek, kroimy w kostkę i oprószamy ją solą, pieprzem i suszonym koperkiem.
Życzę smacznego! :)
ryż | 100 g (pełnoziarnistego) |
pierś z kurczaka | |
pieczarki | 7 sztuk |
por (biała część) | 1/3 sztuki |
koper świeży | 1 pęczek |
czosnek | 1 ząbek |
jogurt grecki | 200 g |
mleko | 100 ml |
woda | 50 ml |
sos sojowy słodki | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1 płaska łyżeczka |
oliwa | 2 łyżki |
Koperek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
sól do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: