Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem, groszkiem i ryżem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ryż 1 woreczek
groszek konserwowy 1 puszka
ogórki kiszone 2-3 szt
jajka ugotowane na twardo 3 szt
majonez 2 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem, groszkiem i ryżem

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie i wyłożyć do dużej miski.
Krok 1 - Sałatka z tuńczykiem, groszkiem i ryżem foto
2
Dodać pokrojone w kostkę ogórki.
Krok 2 - Sałatka z tuńczykiem, groszkiem i ryżem foto
3
Groszek odsączyć dokładnie z zalewy i dodać do reszty składników.
Krok 3 - Sałatka z tuńczykiem, groszkiem i ryżem foto
4
Dodać odsączonego tuńczyka.
Krok 4 - Sałatka z tuńczykiem, groszkiem i ryżem foto
5
Jajka pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników.
Krok 5 - Sałatka z tuńczykiem, groszkiem i ryżem foto
6
Dodać majonez. Doprawić do smaku pieprzem i solą i dokładnie wymieszać.
Smacznego :)
Krok 6 - Sałatka z tuńczykiem, groszkiem i ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 18.01.2015 19:02
Dobra sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak