Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna w sosie koperkowym z warzywami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z miruny 300 g
warzywa mrożone 300 g
ziemniaki 4 szt
masło 1 łyżka
Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka
olej z pestek winogron 1 łyżka

Sos koperkowy

śmietana 18 proc 200 ml
woda 50 ml
Koperek suszony Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna w sosie koperkowym z warzywami

Kroki postępowania

1
Śmietanę zagotować z wodą, koperkiem, przyprawą do ryb i solą. Następnie zagęścić mąką ziemniaczaną.
Krok 1 - Miruna w sosie koperkowym z warzywami foto
2
Filet z miruny umyć pod bieżącą wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Krok 2 - Miruna w sosie koperkowym z warzywami foto
3
Filet z ryby ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zalać sosem. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 st i zapiekać 25-30 min.
Krok 3 - Miruna w sosie koperkowym z warzywami foto
4
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Następnie dodać masło, suszony koperek i ugnieć tłuczkiem. Uformować kulki i posypać odrobiną koperku.
Krok 4 - Miruna w sosie koperkowym z warzywami foto
5
Warzywa mrożone: mini marchew, różyczki kalafiora i brokułów ugotować na parze. Następnie polać olejem z pestek winogron.
Krok 5 - Miruna w sosie koperkowym z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 01.05.2015 05:57
interesujący przepis
Jagódka77 22.02.2015 11:23
na pewno pysznie smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak