Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z marchewki i patisonów

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
patisony marynowane 10 dag
cebula czerwona 1/2 szt
jabłko 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
majonez 2 łyżki
szczypiorek usiekany
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Porada

Surówka z marchewki i patisonów jest łatwym do przygotowania i bardzo smacznym dodatkiem do dania z mięsem.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z marchewki i patisonów

Kroki postępowania

1
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
Krok 1 - Surówka z marchewki i patisonów  foto
2
Patisony osączyć i pokroić w ósemki.
Krok 2 - Surówka z marchewki i patisonów  foto
3
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Krok 3 - Surówka z marchewki i patisonów  foto
4
Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
Krok 4 - Surówka z marchewki i patisonów  foto
5
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski,
Krok 5 - Surówka z marchewki i patisonów  foto
6
Połączyć z majonezem.
Krok 6 - Surówka z marchewki i patisonów  foto
7
Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.
Krok 7 - Surówka z marchewki i patisonów  foto
8
Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Krok 8 - Surówka z marchewki i patisonów  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 26.01.2015 19:38
Musi być pyszna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak