Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkiem i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 50 dag
jabłko 1
pieczarki 25 dag
cebula 1
Majeranek suszony Prymat
pieprz
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkiem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Wątróbkę oczyścić z błon, opłukać i osączyć. Pieczarki pokroić w plasterki. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki.
Krok 1 - Wątróbka z jabłkiem i pieczarkami foto
2
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju.
Krok 2 - Wątróbka z jabłkiem i pieczarkami foto
3
Dodać wątróbkę i pieczarki. Wymieszać i podsmażyć.
Krok 3 - Wątróbka z jabłkiem i pieczarkami foto
4
Dodać jabłko, wlać pół szklanki wody i dusić całość do miękkości.
Krok 4 - Wątróbka z jabłkiem i pieczarkami foto
5
Dodać przyprawy - sól, pieprz i majeranek do smaku.
Krok 5 - Wątróbka z jabłkiem i pieczarkami foto
6
My wątróbkę jemy w białym pieczywem.
Krok 6 - Wątróbka z jabłkiem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.03.2015 10:06
Lubie bardzo wątróbkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak