Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z piersi kurczaka z serem i pieczarkami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
pieczarki 30 dkg
ser żółty 30 dkg
majonez 3 łyżki
jajko 3 szt.
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z piersi kurczaka z serem i pieczarkami

Jajka ubić, dodać majonez i starty na grubych oczkach ser żółty. Wszystko wymieszać.
Papier do pieczenia wysmarować tłuszczem i lekko posypać bułką tartą. Wylać na to przygotowane ciasto i piec pół godziny w temp. 180 stopni. Odstawić do wystygnięcia.
Pierś rozbić bardzo cienko, posolić i ułożyć na wypieczone ciasto tak, aby cale było przykryte.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Następnie wylać ją na sitko i odcedzić, po czym wyłożyć na pierś. Pieczarki pokroić w plasterki i wyłożyć na cebulę. Wszystko posypać startym serem i całość zwinąć jak roladę. Przełożyć do blaszki i piec pół godziny w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 26.02.2015 17:01
bardzo ładna ta rolada ;)
Renataj 24.01.2015 20:36
Apetycznie wygląda.
kloruś 24.01.2015 18:07
wygląda fantastycznie... chętnie bym skosztowała!
Anna20 24.01.2015 16:39
pysznie wygląda :)
Anna169Hosz 24.01.2015 16:26
Ekstra to danie!
dodi 24.01.2015 15:55
świetnie wygląda
mirosława4 24.01.2015 15:26
apetyczna :)
Adamorek 24.01.2015 15:05
dobra roladka
agnieszka214 24.01.2015 14:52
czesto robie takie roladki
Adam/ZUB3R 24.01.2015 14:49
bardzo lubię takie roladki
wyattearp 24.01.2015 14:42
pysznie wygląda
halina17 24.01.2015 14:13
Dobra rolada.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak