Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety nadziewane pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 300 g
ząbki czosnku 3
pieczarki kilka sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety nadziewane pieczarkami

Mięso płuczemy ,osuszamy ręcznikiem papierowym i mielimy (najmniejsze oczka).
W misce wyrabiamy je z jajkiem ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Pieczarki oczyszczamy. Zawijamy je w warstwę zmielonego mięsa.
Formujemy kulki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 40 min w 180°C. Podajemy z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 23.01.2015 18:07
smaczne jedzonko..
Janina 23.01.2015 16:30
Świetny efekt;)
nogawkuchni 23.01.2015 15:30
Bardzo smakowite pulpety,ciekawe urozmaicenie pulpetów,pysznie nadziane.
Grazyna0211 23.01.2015 15:20
smaczne danie
Krystyna32 23.01.2015 14:03
pyszności :)
marcia7 23.01.2015 13:51
ładny przekrój
dodi 23.01.2015 13:46
ale pysznosci
Aleksandra/Olcia 23.01.2015 12:47
świetne mięsko
Noruas 23.01.2015 12:13
super wygląda po przecięciu
bietka 23.01.2015 12:12
ładnie wyglądają :)
erym 23.01.2015 12:10
oblednie wykonane, brawo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak