Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka betlejemskie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 1/2 kg
masło 25 dag
cukier puder 3 łyżki
żółtko jajek 4 sztuki
śmietana 3/4 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

piana

białko 2 sztuki
cukier 1 szklanka

do posypania

orzechy włoskie
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka betlejemskie

Kroki postępowania

1
Z podanych składników szybko zagniatamy kruche ciasto. Schładzamy w lodówce około 1 godzinę.
Krok 1 - Ciasteczka betlejemskie foto
2
Wykrawamy ciasteczka.
Z białek ubijamy pianę, stopniowo dodajemy cukier. Pianę wykładamy na ciasteczka.
Krok 2 - Ciasteczka betlejemskie foto
3
Wierzch posypujemy np. wiórkami kokosowymi
Krok 3 - Ciasteczka betlejemskie foto
4
lub zmielonymi orzechami. Pieczemy około 20 minut w 170 stopniach.
Krok 4 - Ciasteczka betlejemskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 11.01.2015 11:20
apetyczne ciacha
Krystyna32 11.01.2015 11:16
wyglądają pysznie
gosia56 11.01.2015 09:17
super ciasteczka a jeszcze lepsza nazwa;)
jasiek 11.01.2015 00:15
cudne te ciacha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak