Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce z boczkiem, kiełbaską i serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 70 dag
boczek 15 dag
kiełbasa śląska 1 szt
cebula 2 szt
ser żółty 8 plasterków
ser wędzony 8 plasterków
pietruszka zielona 5 gałązek
Musztarda sarepska Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Panierka

mąka pszenna
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Porada

Mięso najlepiej rozklepywać przez woreczek foliowy, zapobiegnie to rozrywaniu się mięsa

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce z boczkiem, kiełbaską i serem

1. Schab oczyścić, pokroić na plastry grubości 1cm.
2. Cebulę, boczek i kiełbaskę pokroić w drobną kosteczkę. Pietruszkę zielona posiekać, a ser żółty pokroić na plasterki.
3. Schab cienko rozklepać za pomocą tłuczka do mięsa, posmarować musztarda i posypać mielonym pieprzem i solą.
4. Rozklepane mięso posypać pokrojoną kiełbaską, boczkiem, cebulką oraz ułożyć po plasterku sera żółtego i wędzonego, posypać zieloną pietruszką. Zwinąć i spiąć za pomocą wykałaczek.
5. Zawijańce opanierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
6. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 20.01.2015 00:11
Fajny przepis
Pyszota 16.01.2015 10:54
super przepis
Wacław 11.01.2015 12:20
smaczna propozycja na obiad
smakołyk 11.01.2015 00:11
Bardzo smakowicie wyglada
Iwusia 10.01.2015 23:53
smaczne danie
cooked 10.01.2015 23:27
ale cudeńko :)
fotoviderek 10.01.2015 22:55
Takie zawijańce to ja lubię :)
Noruas 10.01.2015 22:13
świetne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak