Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina po chińsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
grzyby mun kilka szt
marchewka 1 szt
papryka 1/2 szt
groszek 1/2 szklanki
kiełki soi 1/2 słoika
sos sojowy
sos chili
przyprawa orientalna
olej arachidowy
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
makaron ryżowy wstążki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina po chińsku

Kroki postępowania

1
Grzyby mun namoczyć i pokroić w paseczki. Marchewkę i paprykę pokroić w zapałkę. Kiełki osączyć z zalewy.
Krok 1 - Wieprzowina po chińsku foto
2
Mięso pokroić w cienkie paseczki (najlepiej jak jest lekko zmrożone). Dodać 2 łyżki sosy teryiaki, 1/2 łyżeczki sosu chili i 1/2 łyżeczki przyprawy do potraw chińskich. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc. Olej arachidowy rozgrzać na patelni, podsmażyć mięso i przełożyć na talerz.
Krok 2 - Wieprzowina po chińsku foto
3
Na rozgrzaną patelnię wrzucić marchewkę i groszek, po kilku minutach dodać paprykę i grzyby, na końcu kiełki. Do warzyw dodać mięso. Do wody z moczenia grzybów dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać i wlać na patelnię. Dokładnie wymieszać. Podawać z makaronem ryżowym.
Krok 3 - Wieprzowina po chińsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 10.01.2015 15:39
Bardzo pysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak