Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe roladki wieprzowe na parze

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mięso

schab bez kości 700 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Masa szpinakowa

szpinak mrożony 450 g
woda 0,5 szklanki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe roladki wieprzowe na parze

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić tak jak byśmy chcieli przygotować schabowe i należy je rozbić cienko tłuczkiem, a następnie posolić, popieprzyć, obsypać słodką papryką.
Krok 1 - Szpinakowe roladki wieprzowe na parze foto
2
Na patelnię wlewamy 3 łyżki oliwy i wrzucamy szpinak, podlewamy wodą. Utrzymujemy go na patelni przez 10 min często mieszając na wolnym ogniu. Pod koniec doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem.
Krok 2 - Szpinakowe roladki wieprzowe na parze foto
3
Każdy kawałek mięsa smarujemy masą szpinakową.
Krok 3 - Szpinakowe roladki wieprzowe na parze foto
4
Zwijamy w roladki.
Krok 4 - Szpinakowe roladki wieprzowe na parze foto
5
Roladki gotujemy na parze przez 30 minut.
Krok 5 - Szpinakowe roladki wieprzowe na parze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak